Budyń ryżowy o smaku bananowym z dynią bezglutenowy bio 40 g - amylon
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ? l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 338 kJ / 80 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 8,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Czechy