Burgery warzywne z batatami i dynią bio 160 g - lotus
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
bataty* 15%, panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól), ziemniaki*, gryka* 11%, papryka* 10%, marchew* 10%, dynia* 8%, cebula* 8%, pestki dyni* 4%, rukola*, kolendra*, olej słonecznikowy*, sól morska, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt warzywny z batatami i dynią. Pakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1035 kJ / 248 kcal
Tłuszcz: 12,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g;
Węglowodany: 27,0 g;
w tym cukry: 2,8 g;
Błonnik: 3,5 g;
Białko: 5,2 g;
Sól: 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, gorczycę, soję, migdały, orzechy nerkowca i sezam
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- Producent - nazwa i adres:
- ORGANIC VEGGIE FOOD GMBH, HANDWERKERPARK 24, 83093 BAD ENDORF
- Kraj Producenta:
- Niemcy