Burgery warzywne z soczewicą bio 160 g - lotus
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
czerwona soczewica* 25%, woda, panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól), dynia* 11%, słonecznik* 7%, ziemniaki* 6%, cebula* 6%, por* 6%, płatki ziemniczane*, marchew* 5%, sól morska, przyprawy*, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1082 kJ / 259 kcal
Tłuszcz: 11,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g;
Węglowodany: 29,0 g;
w tym cukry: 5,9 g;
Błonnik: 6,8 g;
Białko: 7,8 g;
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, gorczycę, soję, migdały, orzechy nerkowca i sezam
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu killu dni.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- Producent - nazwa i adres:
- ORGANIC VEGGIE FOOD GMBH, HANDWERKERPARK 24, 83093 BAD ENDORF
- Kraj Producenta:
- Niemcy