Czekolada w proszku mokka fair trade bezglutenowa bio 250 g - becks cocoa
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
kakao w proszku*, cukier trzcinowy w proszku*, daktyle w proszku* (zawiera: mąkę ryżową*), sól morska, kardamon w proszku*, ekstrakt z kawy* (1,8%) (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czekolada w proszku z kofeiną. Zawartość kakao minimum: 50%. Składniki Fair Trade: kakao, nierafinowany cukier trzcinowy, ekstrakt z kawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1568 kJ/ 374 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 44 g
Białko: 10 g
Sól: 0,74 g
UWAGA
Nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży (zawartość kofeiny: 60 mg/100 g proszku)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spienionego mleka (max 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą. Można zamiast mleka użyć napoju sojowego lub migdałowego.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: kakao w proszku*, cukier trzcinowy*, daktyle sproszkowa-ne* (zawiera: mąkę ryżową*), sól morska, karda-mon w proszku*, ekstrakt z kawy* 1,8%. (*składniki ekologiczne). Zawartość kakao min. 50%. Odpo-wiedni dla wegan. Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE. Najlepiej spożyć przed: data na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób przygotowania: 2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spie-nionego mleka (max 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą!
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Producent - nazwa i adres:
- Pit Hoffmann GmbH & Co.KG, Reichenberger Str. 36, 83071 Stephanskirchen
- Kraj Producenta:
- Niemcy