Hummus bezglutenowy bio 200 g - florentin
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
namoczona ciecierzyca* (56%), woda, olej słonecznikowy*, pasta sezamowa* (16%), sól morska, czosnek*, kminek*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Hummus jest bardzo popularny na Zbliskim Wschodzie. Jego głównymi składnikami są gotowana ciecierzyca oraz pasta sezamowa tahini. Hummus Florentin może być wykorzystywany na wiele sposobów: jako dip polany oliwą z oliwek i cytryną, z chlebem pita, do mięs oraz sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1210 kJ / 289 kcal
Tłuszcz: 24,9 g;
w tym kwasy nasycone: 3,3 g;
Węglowodany: 5,9 g;
w tym cukry: 1,2 g;
Białko: 7,5 g;
Sól: 0,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +6 st.C.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Holandia
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |