Mąka teff bio 400 g - bio planet
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
mąka teff* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1355 kJ / 320 kcal
Tłuszcz - 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 64 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 11 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Polska
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |