Mąka żytnia razowa typ 2000 bio 1 kg - bio raj
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
mąka żytnia razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1362 kJ / 323 kcal
Tłuszcz - 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 10 g
Błonnik - 13 g
Białko - 9,5 g
Sól - 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |