Makaron (owsiany) fusilli bezglutenowy bio 250 g - pasta natura
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
mąka owsiana* bezglutenowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1357 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 4,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 28 g
Białko: 12 g
Sól: 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 - 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Producent - nazwa i adres:
- PASTA NATURA SRL, Via Cantarane, 1, 12020 Villafalletto CN