Makaron ramen noodle gryczany z shiitake bezglutenowy bio 280 g - terrasana
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
mąka gryczana* (80%), mąka z ryżu brązowego*, grzyby shiitake* (2%) woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1447 kJ / 342 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 62,7 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik- 9,1 g
Białko - 11,6 g
Sól - 0,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam, soję i orzeszki ziemne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- Kraj Producenta:
- Holandia