Makaron ramen z ryżu czarnego w stylu japońskim gniazda bezglutenowy bio 280 g - king soba
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
ryż czarny* 55 %, mąka z brązowego ryżu*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następnie włóż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.
Gotuj przez 2-3 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie.
Przecedź makaron przez sito i lekko przepłucz w zimnej wodzie.
Propozycja podania: dodaj do grzybów podsmażonych z czosnkiem i świeżymi ziołami lub połącz z zupą miso aby uzyskać tradycyjną japońską potrawę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy, nasiona sezamu, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:
- FABULOUS FOODS, THE CHOCOLATE FACTORY LONDON N22 6XJ, UK