Makaron semolinowy z pokrzywą spirelli bio 500 g - alce nero
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
semolina z pszenicy durum*, suszona pokrzywa* (2%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1457 kJ/347 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 2,7 g
Błonnik - 3,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- Kraj Producenta:
- Włochy
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |