Mini burgery warzywne z komosą ryżową bio 195 g - lotus
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
quinoa (komosa ryżowa)* 29%, marchew* 14%, brokuły* 12%, mąka z ciecierzycy*, słonecznik* 11%, cukinia* 7%, cebula* 7%, panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól), pietruszka*, sól morska, przyprawy* (zawiera gorczycę*), sok z cytryny*, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt warzywny z komosą ryżową. Pakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1090 kJ / 263 kcal
Tłuszcz: 16,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g;
Węglowodany: 17,0 g;
w tym cukry: 3,7 g;
Błonnik: 8,6 g;
Białko: 7,9 g;
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, soję, migdały, orzechy nerkowca i sezam
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- Producent - nazwa i adres:
- ORGANIC VEGGIE FOOD GMBH, HANDWERKERPARK 24, 83093 BAD ENDORF
- Kraj Producenta:
- Niemcy