Nasiona fasoli mung na kiełki BIO - Dary Natury - 50g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 2,39 zł 2.39
ilość szt.

Opis

SKŁADNIKI
nasiona fasoli mung* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczne kielki fasoli mung mają lekko kwaskowaty smak.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

 

 

Certyfikat bio:
jest
Kraj Producenta:
Polska
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl