Olej do smażenia z ghee bio 500 ml - bio planete
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
olej słonecznikowy*, masło ghee*(20%), ekstrakt z masła* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kompozycja masła ghee i oleju słonecznikowego zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E. Intensywny smak masła idealnie pasuje do warzyw, smażonych ziemniaków, naleśników i ryb.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wstrząsnąć przed użyciem. Nie podgrzewać powyżej 200 ° C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3330 kJ / 810 kcal
Tłuszcz - 90,0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 18,0 g
w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 67,0 g
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 5,0 g
Węglowodany - 0,0 g
w tym cukry - 0,0 g
Białko - 0,0 g
Sól - 0,0 g
Witamina E - 30 mg
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Francja