Pesto verde bio 130 g - la selva
towar niedostępny
Opis
bazylia* 55 %, olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe*, sól morska, sok z cytryny*. (*składniki z rolnictwa ekologicznego)
OPIS
Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do świeżych warzyw oraz sosów sałatkowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/382 kcal
Tłuszcz: 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 5,2 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 1,9 g
Sól: 2,2 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na ciepło z makaronem, na zimno jako dodatek do pieczywa lub składnik dressingu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- CERTYFIKAT BIO
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ CUKRU (w składnikach):
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:
- LaSelva societa bioagricola s.a r.l.u., Azienda bioagricola dal 1980, S.P. 81 Osa n. 7, IT 58015 Albinia - Orbetello (GR)