Ser scamorza affumicata wędzony bio 240 g - azienda agricola il bardellone
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
pasteryzowane mleko krowie*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakteri fermentacji mlekowej (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Scamorza Affumicata to wędzony ser z mleka krowiego wytwarzany techniką pasta filata. Jest on rozciągany w gorącej wodzie i nadawany jest mu charakterystyczny okrągły kształt. Po wysuszeniu ser jest wędzony dymem z drewna bukowego. Idealny na deskę serów oraz jako dodatek do win.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy nasycone: 18 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 22 g
Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Producent - nazwa i adres:
- SALUMIFICIO PEDRAZZOLI SPA, VIA SAN GIOVANNI 16/A, 46020 SAN GIOVANNI DEL DOSSO MN