Sos sojowy tamari mocny bezglutenowy bio 500 ml - lima
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
woda, soja*, sól morska, alkohol, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 346 kJ / 82 kcal
Tłuszcz - 0,20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,80 g
w tym cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 10,30 g
Sól - 13 g
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Belgia