Szynka parmeńska prosciutto di parma bezglutenowa plastry bio 70 g - primavera

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 31,15 zł 31.15
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

SKŁADNIKI

szynka wieprzowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością, tradycyjnymi metodami.

 

Surowa, lekko solona szynka wieprzowa, swój wyjątkowy, wyrafinowany smak zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu parmeńskim przez około 12 miesięcy. Cechą charakterystyczną tego produktu jest subtelny, delikatny smak określany jako „słodki”.

 


Można ją jeść samą lub w towarzystwie melona, winogron, fig lub powideł śliwkowych. Można z niej robić wykwintne przekąski na pszennym pieczywie lub stosować jako dodatek do makaronów, pizzy czy dań z grzybami i rybami. Pakowano  w atmosferze ochronnej.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1113 kJ/ 267 kcal

Tłuszcz: 18,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g

Węglowodany: 0,3 g

w tym cukry: 0 g;

Białko: 25,9 g;

Sól: 4,4 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 7 stopni C.

CERTYFIKAT BIO:
jest
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj Producenta:
Włochy

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl