Zakwas z buraków z nukleotydami 700 ml - zakwasownia
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
woda, burak czerwony 41 %, czosnek, sól, nukleotydy 0,5 % (ekstrakt z drożdży 75 %, maltodekstryna 15 %, inozytol 10 %), liść laurowy, ziele angielskie
OPIS
Niepasteryzowany, fermentowany napój z warzyw dedykowany wszystkim dbającym o zróżnicowaną i zbilansowaną dietę oraz zdrowy styl życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 1,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,75 g
ZALECANE SPOŻYCIE
Spożywać około pół szklanki dziennie, najlepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzić do wrzenia)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, gorczycę, seler, orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce w temperaturze od 2 do 8 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- nie dotyczy
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- KRAJ PRODUCENTA:
- Polska
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:
- EKOLOGICZNA PRZETWÓRNIA MIKOŁAJ BATOR, BALLADYNY 33, 81-524 GDYNIA