Agar - agar bezglutenowy bio 10 g - amylon
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
agar - agar* (certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 700 kJ / 167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar - agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Czechy
- Producent - nazwa i adres:
- AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD