Budyń morelowy bezglutenowy bio 40 g - amylon
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone morele* (8 %), aromat naturalny morelowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ? l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ? szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ? szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu:
Warość energetyczna - 1480 kJ / 349 kcal
Tłuszcz < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany - 86 g
w tym cukry - 5,9 g
Białko < 0,5 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Czechy
- Producent - nazwa i adres:
- AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD