Moringa w proszku bio surowiec 20 kg 6
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
moringa (Moringa oleifera) sproszkowana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna sproszkowana moringa otrzymywana jest przez zmielenie liści wiecznie zielonego, tropikalnego drzewa Moringa oleifera nazywanego drzewem życia. Od tysięcy lat stosowano ją w ajurwedzie, ze względu na obecne w liściach związki bioaktywne charakteryzujące się wysoką wartością żywieniową. Sproszkowane liście moringa polecamy szczególnie podczas wysiłku umysłowego oraz fizycznego.
ZALECANE SPOŻYCIE
należy spożywać max. 3 razy po 1 łyżeczce (około 6 g dziennie) jako dodatek do potraw lub w formie herbatki do zaparzania. Nie jest zalecana kobietom w ciąży.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1342 kJ / 319 kcal
Tłuszcz - 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 38 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 19 g
Białko - 27 g
Sól - 0,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |