Zagęszczony produkt ryżowy bezglutenowy bio 200 ml - natumi
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
woda, ryż* 9%, olej słonecznikowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Doskonale nadaje się do gotowania i pieczenia. Produkt UHT.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt może być stosowany na zimno lub na gorąco. Wstrząsnąć przed spożyciem. Nie nadaje się do ubijania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 390 kJ / 94 kcal
Tłuszcz - 7,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g,
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 1,7 g,
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 4,5 g
Węglowodany - 7,2 g,
w tym cukry - 4,1 g;
Błonnik - 0,6 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0,11 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Niemcy
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |