Zagęszczony produkt sojowy bezglutenowy bio 200 ml - natumi
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
woda, olej słonecznikowy*, soja* (7,3%), syrop kukurydziany*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska (*certyfikowany składni ekologiczny)
OPIS
Produkt w 100% roślinny. Odpowiedni dla wegan. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz ubijania. Produkt UHT.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W celu ubicia produkt należy schłodzić. Po wyjęciu z lodówki zmiksować na najwyższych obrotach. W trakcie ubijania dodać usztywniacz do ubitej śmietany i kontynuować miksowanie, aż osiągniemy pożądaną konsystencję.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 704 kJ/171 kcal
Tłuszcz - 17,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2 g,
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 3,9 g,
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 10,5 g
Węglowodany - 2,2 g,
w tym cukry - 2,0 g
Błonnik - 0,8 g
Białko - 2,7 g
Sól - 0,10 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Niemcy
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |