Zakwas z kapusty białej bio 700 ml - zakwasownia
towar niedostępny
Opis
SKŁADNIKI
kapusta eko, jabłka eko, liść laurowy eko, ziele angielskie eko, sól kłodawska, woda(* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Niepasteryzowane, żywe napoje probiotyczne z kapusty o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Bogaty w witaminy z grupy K, E, C, B oraz rzadką witaminę U.
Rekomendowany jako uzupełnienie diety szczególnie:
- przy oczyszczaniu z toksyn (dzięki wysokiej zawartości siarki i witaminy C)
- dla lepszego wchłaniania witamin i odżywania mózgu (antocyjany z czerwonej kapusty)
- dla poszerzania zwężonych naczyń krwionośnych dzięki wysokiej zawartości potasu
- osób po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii
- dzieci od 6 miesiąca życia (oswajanie z bakteriami probiotycznymi)
- osób dbających o zdrowe żywienie, właściwe Ph oraz oczyszczanie jelit
- sportowców przy dużym wysiłku fizycznym
- przy postach zdrowotnych np. dieta wg Dr Dąbrowskiej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 50 kJ/ 12 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,75 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce w temp. 2-10 stopni C a po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- Kraj Producenta:
- Polska